top of page

Szakmai önkéntesség

Pszichológus és szociális munkás hallgatókkal dolgozunk. Szeretnénk, ha a diplomájuk kézhez vétele előtt biztonságos szakmai keretek között sokféle társadalmi rétegből érkező, sokféle gyerekkel és felnőttel találkoznának.

A szakmai önkéntesség fontos. Az egyetemisták vagy pályakezdők gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, megismerhetik magukat szakemberi szerepben. Identitásuk épül, hamar találkoznak a magyar valósággal, az intézményekkel, a hátrányos helyzettel.

Hiszünk benne, hogy az önismeret és a saját történettel, nehézségekkel való munka nélkülözhetetlen a pszichológussá válásban, és hatalmas erőforrás. Ennek megfelelően a HogyVagy önkéntesek rendszeres szupervíziónkon reflektálhatnak magukra és élményeikre.

IMG-0531.JPG

Önkénteskedj nálunk!

Szociális munkát vagy pszichológiát tanulsz, és úgy érzed, nem vagy eleget terepen? Sok az elmélet, de kevés a gyakorlat? Szeretnéd kipróbálni magad szakmai szerepben biztonságos körülmények között? Építgetnéd a szakmai identitásod?

 

Gyere hozzánk önkénteskedni!

A nagy túljelentkezés miatt a jelentkezőket egy évben egyszer (általában nyáron) két fordulós kiválasztással szűrjük. Szakmai képzésünk 4 napos, a csoporttartás mellett kéthetente kötelező a szupervíziós csoporton való részvétel. Az önkéntes szerződés két évre szól. Tudjuk, hogy sokat kérünk, de hisszük, hogy sokat is adunk az önkénteseinknek.

Alíz ezt mondta a képzésről:

 

"A képzés három napja  - a nehézségeivel együtt - elképesztően pozitív élmény volt a számomra. A témák logikus felépítése, az elméleti megalapozás és az interaktív feladatok aránya, az online tananyag beépítése és feldolgozása (és még sorolhatnám) mind hozzájárultak ahhoz, hogy úgy éreztem, a hosszú képzési napok minden egyes perce számít és fontos és van értelme. Örülök neki, hogy egyrészt az egyetemen szerzett elméleti tudás került új nézőpontba, és beleláthattam, hogy a gyakorlatban miről van szó annak kapcsán, amiket tanultam, másrészt sok, a gyakorlatban szerzett tapasztalatom mögé került olyan ismeret, ami segít értelmezni, keretbe foglalni az eddigi élményeimet. Nagyon tetszett, hogy kellően nagy hangsúlyt kapott, hogy kipróbáljuk magunkat csoportozás közben mind gyerek, mind önkéntes szerepben, illetve annak a fokozatossága, ahogy egyre jobban bevonódtunk ezekbe a szituációs feladatokba. Külön jó élmény volt az együtt gondolkodás egy ilyen aktív és együttműködő csapatban. Rég éreztem bármit ennyire hasznosnak, és magamat ilyen lelkesnek, úgyhogy nagyon köszönöm a lehetőséget! :)"

bottom of page