top of page

Gyerekekkel

A csoportfoglalkozásokat két általunk képzett szakmai önkéntes tartja négy-öt gyereknek. A csoportfoglakozás fél óra hosszú és általunk kidolgozott mentalizáció alapú módszertant követi.

Minden foglalkozást saját rítussal, köszönéssel nyitunk és zárunk. A kettő között élnek a a "kedves csoport" szabályai, amiket az első alkalmon beszélünk át.

A foglalkozás gerincét egy gondosan kiválasztott mese adja. Együtt gondolkodunk, együtt érzünk a szereplőkkel. Kapcsolódunk az érzéseikkel, keresünk magunkban hasonló élményeket.

A mesét le is rajzoljuk. Minden gyerek saját rajzot készít. Lekerekítjük a mese élményt, megerősítjük a gyerekeket az alkotás örömében. Sok gyerek még a ceruzát is nehezen fogja és sémákat is nehezen rajzol, így a közös munka készségfejlesztés is.

Fontos elem, hogy minden mentalizációs keretben történik. Segítünk a gyerekeknek kifejezni az érzéseiket, visszajelzünk a viselkedésükről és magunkat is kihangosítjuk, érthetővé tesszük, mit miért teszünk.

Jelenleg két 8. kerületi óvodában vagyunk jelen 9 csoporttal, és évi 45 gyereket érünk el direkten. Szívesen működünk együtt más érdeklődő intézményekkel (óvodákkal, általános iskolákkal, gyerekotthonokkal).

bottom of page