Gyerekekkel

A csoportfoglalkozásokat két általunk képzett szakmai önkéntes tartja négy-öt gyereknek. A csoportfoglakozás fél óra hosszú és általunk kidolgozott mentalizáció alapú módszertant követi.

Minden foglalkozást saját rítussal, köszönéssel nyitunk és zárunk. A kettő között élnek a a "kedves csoport" szabályai, amiket az első alkalmon beszélünk át.

A foglalkozás gerincét egy gondosan kiválasztott mese adja. Együtt gondolkodunk, együtt érzünk a szereplőkkel. Kapcsolódunk az érzéseikkel, keresünk magunkban hasonló élményeket.

A mesét le is rajzoljuk. Minden gyerek saját rajzot készít. Lekerekítjük a mese élményt, megerősítjük a gyerekeket az alkotás örömében. Sok gyerek még a ceruzát is nehezen fogja és sémákat is nehezen rajzol, így a közös munka készségfejlesztés is.

Fontos elem, hogy minden mentalizációs keretben történik. Segítünk a gyerekeknek kifejezni az érzéseiket, visszajelzünk a viselkedésükről és magunkat is kihangosítjuk, érthetővé tesszük, mit miért teszünk.

Jelenleg három 8. kerületi óvodában vagyunk jelen 15 csoporttal, és évi 75 gyereket érünk el direkten. Szívesen működünk együtt más érdeklődő intézményekkel (óvodákkal, általános iskolákkal, gyerekotthonokkal).